Blog over het mbo en volwassenenonderwijs

Werkbegeleiding regelen: jobcoaching

Jobcoaching

Een jobcoach kan veel voor jou en jouw carrière betekenen. Of je nu een baan hebt en hogerop wilt komen, niet goed op je plek zit of werkloos bent, jobcoaching kan jou helpen. Wil je weten hoe jobcoaching kan helpen? Lees dan gauw verder. In deze blogpost vindt je alles wat je moet weten over deze vorm van werkbegeleiding. Hoe werkt het en hoe kom je in contact met een jobcoach? Alles over werkbegeleiding regelen vindt je in deze blogpost.

Jobcoaching tijdens jouw baan 

Wil je meer uit jouw werk halen? Jobcoaching kan daarbij helpen. Misschien zit je jarenlang al op dezelfde functie en wil je nu wel eens wat meer. Hoe krijg je dit voor mekaar en wat past er dan precies? Tijdens gesprekken met een jobcoach en aan de hand van testen wordt er gekeken wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je dit kunt omzetten naar jouw werk. Misschien voel jij je niet zo op jouw plek in jouw huidige fuctie en kan jobcoaching helpen om een baan te vinden wat beter past. Het maakt niet uit hoelang je in deze functie zit, misschien blijkt een carrièreswitch wel noodzakelijk.

Werkloos en jobcoaching

Wanneer je op zoek bent naar een baan, kun je soms wel wat professionele hulp gebruiken. Een jobcoach kan jou goed helpen bij het proces van het vinden van een nieuwe baan. Het is erg belangrijk dat je een functie zoekt die echt bij jou past. Niets is zo vervelend om in een korte periode meerdere malen ontslagen te worden omdat het werk niet bij jou past. Het is aan te raden om gewoon wat langer de tijd te nemen en samen met een jobcoach een baan te vinden waar jij kunt uitblinken. Persoonlijkheidstesten en gesprekken helpen bij het vormen van een goed beeld van jezelf en jouw kwaliteiten. Vervolgens wordt dit gekoppeld aan geschikte functies. Zo kun je jouw droombaan vinden.

Contact opnemen

De vraag naar jobcoaches neemt enorm toe. Wanneer je online zoekt naar een jobcoach bij jou in de buurt zul je waarschijnlijk succesvol iemand vinden die jou kan helpen bij het vinden van een geschikte baan en werkbegeleiding. Je kunt vaak vrijblijvend een kennismakingsgesprek maken en zien of jobcoaching bij jou past. Niet lekker in je vel op je werk? Ga wat anders zoeken! Ga samen met een jobcoach op zoek naar een baan of een functie waar jij terecht kunt met al jouw kwaliteiten. Wie weet is jouw droombaan wel heel iets anders dan wat je op het moment doet. Het is nooit te laat om te doen wat echt bij jou past.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.


Delen