Posts

Werkbegeleiding regelen: jobcoaching

Jobcoaching Een jobcoach kan veel voor jou en jouw carrière betekenen. Of je nu een baan hebt en hogerop wilt komen, niet goed op je plek zit of werkloos bent, jobcoaching kan jou helpen. Wil je weten hoe jobcoaching kan helpen? Lees dan gauw verder. In deze blogpost vindt je alles wat je moet weten over deze vorm van werkbegeleiding. Hoe werkt het en hoe kom je in contact met een jobcoach?

Autorijles: Wat zijn de mogelijkheden?

Waarom autorijles nemen Als je in het bezit bent van een rijbewijs, dan heb je meer vrijheid. Je bent niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer en je hoeft geen beroep te doen op mensen die wel in het bezit zijn van een rijbewijs. Daarom schrijf ik over de verschillende mogelijkheden van het nemen van autorijles, zodat je een idee krijgt van welke vorm van autorijles het best bij je past.

De diversiteit van het MBO: een beknopte weergave

Het middelbaar beroepsonderwijs, beter bekend als het MBO, bereidt studenten voor op hun toekomst in de maatschappij.  Niveaus Binnen het MBO zijn verschillende niveaus te onderscheiden.  -Niveau 1 (entreeopleiding.) -Niveau 2 (basisberoepsopleiding), meestal zal een vooropleiding op het VMBO (in dit geval: de Basisberoepsgerichte leerweg) gevraagd worden. In enkele gevallen echter, mag u zonder eisen instromen.  -Niveau 3 (vakopleiding.) -Niveau 4 (middenkaderopleiding of specialistenopleiding.) Voor niveau 3 en 4 geldt dat u minimaal in het bezit moet zijn van een VMBO-opleiding (kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg.